0

Öğrenmeye devam

Bunlar da tatilde öğrendiklerim

Uzaklaşmak iyiymiş. Geride bıraktığın yerden nefret etmen, ya da gittiğin yerin dünyanın 8. harikası olması şart değilmiş, uzaklaşmanın bünyeye iyi gelmesi için. Uzaklaşmak, sadece uzaklaşabilmenin hatrına iyi bir şeymiş. Yanında garnitür istemeyeninden.

Tamam, gidilen yer dünyanın 8. harikası olmasın. Ama mümkünse "uzaklaştırma"nın, 8 gün altında kalmaması gerektiği, 9. günün sonunda tecrübeyle sabitlenen bir şeymiş.

9 gün tekno detoksu, sanılanın aksine yapılabilirmiş. Bu esnada da bir iPhone şarjı 2 günden fazla dayanabilirmiş. Hatta stand-by'da 4-5 güne dahi çıkması olasıymış.

Telefonsuz olunabilirmiş, ama mümkünse fotograf makinasız kalmamaya gayret edilmeliymiş.

Fotograf makinesi kaybedilmemeliymiş; ama fotograf çeken bünye mümkünse kendini de kaybetmemeliymiş. Gün başına 250 kadar foto biraz fazlaymış. (Vitrin, camekan filan çeken bana bile!)

2K fotograf çekilebiliyor madem, o zaman aşırı dozdan algı sarsıntısına uğranan şeyler de bir zahmet unutulmamalıymış. Mesela, Flat Argenter. Mesela Elif'in dondurma yediği anlar.

Freeshop freebeeshop değilmiş.

Son olarak...Bunu öğrenmedim, sadece pekiştirdim: Pazar iğrenç bir gün. Bir de tatilden dönmek için...

Kalan 350 küsür gün gibi işe dönerken tek avuntumuz, yılın en kara pazartesisinin bir daha gelmeyecek olmasını bilmek galiba. En azından "back-to-school" hayatımızda bir kampanya dönemi olarak kalmaya devam ettiği sürece!

0 yorum: