0

Lookbook.nu hakkında maruzatım var!

Lookbook.nu özelinde olup bununla sınırlı kalmayan; son dönemde yüksele yüksele tavanı delmiş, ucundan kıyısından merak salmayanı dövdükleri, "red carpet yakından izlenecek; sokak modasının nabzı tutulacak; bütün fashion blogları okunacak; Vogue, Elle US/UK/AU kapakları ayın 28'i olmadan görülecek; hangi fast fashion markası yine hangi high street parçasını çaktı bilinecek" dedirten moda bağımlığının beni bağladığı bazı hususlar:

Başlamadan: Şalvar pantolonlar, kıvrık paçalar ve kollar, neon renkler, tayt, gladyatör sandalet, burnu açık bootie, dev tavşan kulağı saç tacı, boğazlı sneaker, beyaz Ray Ban Wayfarer, ultra kısa şort, blazer altına yüksek bel şort ve içine sokulan bol t-shirt ikilisi... kör gözün parmağı yapmamak adına konu edilmiyor...

İstatistik severim. Data çoğu zaman ele gelir bir şey ifade etmemekle beraber, beklenmedik anlarda şaşırtır, ve bazı konularda öyle "pattern"lar çıkar ki aslında fark etmemek için rakam sevmemek değil, kör filan olmak gerekir.

Birkaç örnek:

Neo-hippi saç bandı. Buna hippi-chic görünmek takıntısı da diyorum ben. Aslında son derece yapılı olan ama dağınık görünümlü, mümkünse yandan perçemli saça takılıyor, tabii öylesine takılmış havasında. Bu saç bandı örgü formunda olup saç rengine de yakınsa, daha makbul.









Kameraya değil önüne bakma sorunsalı. Kızlar herhalde daha romantik, erkekler de daha cool olduğunu sanıyor. Fotoların yarıdan çoğu ayağına bakan, ortalama 45 derece eğik başlı amatör pozculardan oluşmakta... (maksat istatistiki olmak).


















Çarpık bacak karizması. Yıllar yılı kardeşim ve ben annemden boşuna yürürken içe bastığımız için fırça yemişiz. Dik durmadığımız için işittiklerimizi de hesaba katarsak, ailemizde genetik olarak erken öten horoz sorunsalı varmış meğer! Bakınız birbirine dönük bacaklar ve her an dolanacak gibi görünen çarpık ayaklar cool duruşun bir numaralı şartı olmuş.
















Kimlik bunalımı. Aslen IRC zamanlarına kadar gider bu. Chat nickname'lerinden email hesabı isimlerine, ne zaman kendimizi kısa bir sözcükle ifade etmemiz gerekse, internet cumhuriyeti olarak hep ağır error'lar vermekten kurtulamamışızdır. O isimlerle oraya buraya e-mail atmaya hatta iş başvurusu yapmaya utanmaz iken; kendimizi lookbook'ta kısaca şöyle tanımladığımız için bizi kim suçlayabilir zaten?

Kerstin N., 17 year old nutcracker from gbg
Seraphin .., 8 year old Little Prince from France
Katie-lou S., 20 year old Attention seeker singing dancing acting from Shanktown
Marie-jeanne W., 15 year old furry little kitty from Montréal
Mitch G., 18 year old blogerbitch from Munich
Cherry W., 19 year old lost soul from Dirty Streets o' London
Jaquelin D., 20 year old chimney sweep from Miami
Oleg P., 24 year old pretender from Moscow
Rhiannon D., 18 year old Bob Dylan from Gold Coast
Chloe A., 16 year old day dreamer from Minnesota
Daisy F., 19 year old Paper cutter from Just there
Allison W., 16 year old soul searcher from DC
Daniel D., 17 year old gutterchild trying to survive the horrors from the ghosttown he calls home


Önceki muhtelif hikayede ne oldu?
Vakit Nakittir

0 yorum: