0

Modanın Dingilleri

Doğrudur.

Moda bumerang misali geri döner. Hatta belki dingil benzetmesi daha doğrudur; tarihin gösterdiği üzere kendi ekseni etrafında saymakla bitmeyecek kez dönüp, dönüp, döndüğü için.

Annelerin, ananelerin platform topukluları, büyük güneş gözlükleri, balon etekleri, bebe yakalı bluzları, derisi çatlamış zincirli kol çantaları sabır sebat sahibi ve koleksiyoner ruhlu dişi kuşların çekip çevirdiği evlerin gardolaplarını süslemekle kalmaz; bazısı üzerlerine inen vintage nuru ve çıkan fiyatları ile satanı zengin, alanı ise vezir ile rezil arası bişey eder.

Aynı çamları dönüp dönüp devirirken nasıl her defasında yeni bir şey öğreniyorsak, moda da döndükçe öğrenir; bazı fazlalıklarını atar, çirkinliklerini törpüler, yerine yenilerini getirir. "Hah! Bu moda da geri döndü işte bak!" derken bir bakarız, dönen az ya da çok başka bir şey olmuştur.

80 civarı doğumlu ortalama kadının "eyvah, dönerse intihar ederim valla" celaliyle karşılayıp diş tıkırtıları arasında beklediği 1- yüksek bel 2- vatkanın dönüşünün kimseyi intihara sürüklemediğine bakınca zaten anlaşılır ki her şey kendi etrafında dönerken kendi içindeki dönümünü de tamamlamış; zamana, göz alışkanlıklarına, değişen zevklere ve dertlere uyum sağlar hale gelmiştir.

Tabi araya şöyle moda dingilleri de girer ki, hangi döner aksamın hangi parçası olduğu; nereden nereye döndüğü belli değildir.




0 yorum: